חוק חוזה הביטוח קובע כי על המבטח לציין את החריגים בפוליסה בסמוך לנושא בו הם עוסקים, או להדגישם בהבלטה מיוחדת. חריג אשר לגביו לא התקיימה הוראה זו אין חברת הביטוח רשאית להסתמך עליו. המטרה של הוראה זו הינה למנוע מצב שחברת הביטוח תסתיר בפוליסה הוראות אשר משחררות אותה מחבותה וזאת תוך ניצול המלל הרב הקיים בפוליסה. הבלטת החריגים אמורה לגרום לכך כי המבוטח יהיה ער להם. יחד עם זאת, כאשר המבוטח היה ער לחריג ולעובדה שאי עמידה בו תגרום לשלילת תגמולי הביטוח, סביר להניח שהוא לא יהיה רשאי להסתמך על-כך שהחריג לא הובלט בפוליסה כראוי.
כמו כן על חברת הביטוח להמציא לידי המבוטח את פוליסת הביטוח המלאה תוך זמן סביר מיום כריתתה. חברת ביטוח אשר לא תעשה כן, לא תוכל להסתמך על החריגים הנקובים בפוליסה ואשר לא הובאו לידיעת המבוטח.
בתי משפט פסקו לא פעם כי חברת הביטוח חייבת לוודא שהמבוטח ער לתנאי ולחריגי הפוליסה. יצוין כי חובה זו אינה חלה בהכרח על כל חריג וחריג ובית המשפט יבחן כל מקרה לגופו. כמו כן, במקרים מסויימים עשוי בית משפט לקבוע כי בהדגשת החריג בפוליסה קיימה חברת הביטוח את חובת הווידוא. בשל חובה זו נוהגות חברות הביטוח לדרוש ממבוטחיה להמציא אישור בדבר אמצעי המיגון הקיימים המותקנים ברכבם.
קיימות הוראות של המפקח על הביטוח (המחייבות את חברות הביטוח) אשר מטרתן הינה לוודא כי חברות הביטוח מקיימות את חובת הווידוא בנסיבות מסויימות. כך למשל, כאשר מבוטח מחדש את הפוליסה בחברת הביטוח שלו, ככל שחברת הביטוח מעוניינת לבצע שינוי מהותי בתנאי הפוליסה עליה להודיע על כך למבוטח במכתב נפרד, 30 יום טרם חידוש הפוליסה, תוך הבלטת השינוי בצורה בולטת.
במקרים רבים תנאי הפוליסה מנוסחים בצורה לקויה ובלתי ברורה. רשלנות חברת הביטוח בניסוח תנאי הפוליסה עלולה לפעול כנגדה וקיימות מספר הלכות במושא פרשנות החרגות הפוליסה:
- במקרה של מחלוקת בפרשנות מאחר וחברת הביטוח היא זו שניסחה את הפוליסה יש לפרש את ההחרגה העמומה לטובת המבוטח.
קיימים כלים משפטיים נוספים רבים אשר באמצעותן ניתן להתמודד מול חברות הביטוח. על-כן, כאשר חברת הביטוח דוחה את הכיסוי הביטוחי אין להרים ידים. יש לפנות לעורך דין המתמחה בדיני ביטוח על מנת לקבל ייעוץ מקצועי.